Съдържание

Ген. Радев пред БНТ: Цачева и антуражът й се опитват да превърнат личната й загуба в национална трагедия

07.11.2016

„Не са важни процентите, важно е, че загубиха големите градове, загубиха младите и образовани хора. Това е големият кошмар за тях. Превръщат се в дилъри на страх. Цялото това насаждане на страх има цел, но това работи срещу тях” , заяви в предаването „Още от деня” по БНТ кандидат-президентът ген. Румен Радев.

Според него провалените министри, с които щабът на опонента му го атакува, само ще мобилизират избирателите да гласуват за него. Ген. Радев отбеляза, че с действията си антуражът на Цачева разединява нацията - нещо, което държавният глава не трябва да прави. По думите му най-трудното до балотажа ще е да се запази добрият тон.

„Почтеността е изчезващо качество. Трябва да се води война, там където държавата абдикира. Най-много усилия ще трябва да се хвърлят за независимостта на съдебната система. Президентът може да изисква цялата информация от съответните служби за злоупотреби“, подчерта Румен Радев. Той отбеляза, че Цачева и антуражът й се опитват да превърнат нейната лична загуба в национална трагедия.

„Всички желаем да има промяна. Монополизирането на властта от ГЕРБ не е добре за никого. Трябва да станем част от европейската фамилия, където няма монопол“, каза още Радев. Според него образованието и културата са стожери на нашата идентичност, и затова той ще работи за тях. „Образованието искам да произвежда мислещи хора. Нека нашите творци да не живеят зад граница“, коментира ген. Румен Радев.

„Убеждават ни, че няма мигрантска криза. Това не е така. Консултативният съвет трябва да се занимава с нея, затова ще го свикам, ако стана президент“, обеща генералът. „Не поддържам диалог с партийните централи, моят диалог е с българските граждани”, обясни Румен Радев по повод желанието на ДПС да го подкрепи. На въпрос какво харесва у президента Плевнелиев, ген. Радев отговори: „Той поддържаше IT сектора и високите технологии. Аз ще продължа да го правя. Трябва да има надграждане.“

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН

Скъпи приятели,
Вашите мнения, препоръки и обратна връзка са изключително важни за мен. Ще Ви отговоря при първа възможност.

Поздрави,
Румен Радев