Съдържание

Подкрепете ме

Пожелавам успех и победа на генерал Румен Радев.

Разчитам на сигурност, спокойствие и обединение в името на България.

Вярвам, че генерал Румен Радев ще бъде президент, с когото ще се гордеем.

Успех!

Владимир Москов

Кмет на община Гоце Делчев

Генерал Румен Радев е изключително ерудиран, възпитан, амбициозен и подреден човек.

Считам, че кандидатурата на Румен Радев за президент е много подходяща, особено като се има предвид, че президентът е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната.

Генерал Кольо Милев

бивш кмет на гр. Сливен

Трябва ни президент като генерал Румен Радев, който е водил битки в името на националния интерес с риск за кариерата си.

Смятам, че с генерал Радев имаме изключителен шанс президентът на България да бъде без партийни зависимости. Лидер без партийни и корпоративни зависимости е шанс за нашата родина в тези опасни времена. Имаше един генерал, при който Франция ходеше с високо изправена глава – Шарл Де Гол. Генерал Де Гол казваше: В политиката има ситуации, в които не може само да разчитаме на политиците.

Нека и България има президент, който да ни накара да ходим с гордо вдигната глава!

Елена Йончева

Журналист

Когато ми беше съобщена идеята за генерал Румен Радев, аплодирах и застанах плътно зад него.

Моята интуиция говори, че това е човекът за промяната. Румен Радев не е част от статуквото и не е участвал в политическо задкулисие. През целия си съзнателен живот той е пазил небето на България, грижил се е за спокойствието на българските семейства.

Подкрепям горещо неговата кандидатура и вярвам, че ще бъде достоен президент!

Стефан Данаилов

Актьор

Подкрепям генерал Румен Радев, защото зная какво е офицер, и то с чест!

Познавам го от доста време и зная, че е човек не на приказките, а на действията.

Пожелавам му победа!

Таню Киряков

Олимпийски шампион по спортна стрелба

Вярвам, че генерал Радев може да върне вярата на хората в собствената им държава - в нашата България, която работи за нас.

Очаквам да видим едно нормално, българско, уважително, скромно говорене и поведение. Сигурен съм, че ще мога да се гордея с нашия президент. Генерал Румен Радев ще върне нашето достойнство като българи - на всеки от нас и на всички ни, като народ.

Ангел Марин

Вицепрезидент на Република България (2002-2012)

Виждам в генерал Радев възможност за едно ново начало. Виждам достойнство и сила, които носят и много българи в сърцата си. Време е в политиката да се върнат достойнството, честта и силата. Вярвам, че с избирането на генерал Румен Радев за президент това ще стане факт.

Дечко Овчаров

Параолимпиец, двукратен световен и европейски шампион на хвърляне на диск и на копие

Подкрепям ген. Румен Радев, защото е патриот. Той единствен се опълчи на статуквото и уведоми обществеността за сериозен проблем, свързан с националната сигурност и това го направи в качеството си на действащ офицер, като по този начин рискува собствената си блестяща кариера. За такава позиция са необходими изключителни качества като кураж, доблест, чест и родолюбие. И най-главното, което липсва днес  – активна гражданска позиция.  

В момента на България е необходим точно такъв човек, който съчетава тези качества, които да обединят хората около заобикалящите ни предизвикателства като бежанската криза, създаване на нови работни места, превръщане на страната ни в незаобиколим фактор на Балканите. Ценя генерал Радев, защото в него намирам много от чертите на характера на моя дядо генерал полк. Август Кабакчиев, който е един от създателите на съвременните Военновъздушни сили.

Олег Кабакчиев

Предприемач

Аз няма да гласувам за г-н Никой, а за Прездидент. Да разгледаме кандидатите и да помислим прагматично и рационално по няколко въпроса:

Има ли сред тях кандидат за президент, от който не бихме се срамували, когато го посрещат в Брюксeл, Москва, Вашингтон, Пекин или някоя друга столица и който не бърка столица с държава?

Има ли кандидат за президент, който наистина е постигнал нещо в живота си, изградил е кариера и е специалист по теми, именно от компетентността на президентската институция?

Има ли сред кандидатите човек, който не е сменил няколко политически партии и когато е поемал отговорност, наистина е държал на думата си?

Има ли сред кандидатите такъв, който ще върне авотритета на институцията и ще има собствено мнение по важните държавни дела?

Колко още причини ни трябват, за да прочетем поне малко за биографиите на кандидатите и да изберем наистина този, който отговаря на зададените въпроси.

За мен има една личност, която има стойност, буди респект и има смисъл да бъде подкрепена – генерал Румен Радев! 

Вероника Делибалтова

Юрист, Председател на Младежко обединение

Подкрепям генерал Румен Радев, защото е единственият кандидат, който поставя като приоритет в бъдещата си работа сигурността в социалната политика, образованието и демографията.

Елеонора Петрова

Юрист

Подкрепям ген. Румен Радев, защото знам, че за него думите "чест и достойнство" не са празни слова. Искам да видя начело на нашата родина човек на честта, който ще стои на равни начала, както с Изтока, така и със Запада.

Успех, генерале!

Милена Милошева

Историк

Подкрепям генерал Радев, защото той е фигурата, която би могла да обедини нацията около национално значими цели. Подкрепям генерал Радев, защото той се обявява за сигурност в образованието, икономиката, здравеопазването и културата.

Когато говорим за външната политика на страната не може да става въпрос за преразглеждане на членството ни в НАТО и ЕС. България е и ще продължава да бъде лоялен партньор в тези организации. Въпросът е, че управляващите в момента са се превърнали в лакеи на чужди интереси. Генерал Радев се обявява за изработване на външната политика вътре в страната, която да се отстоява вън чрез активна политика, а не чрез лакейство.

Нека не забравяме, че "да си българин не е участ, да си българин е чест!".

Николай Бериевски

Икономист

Генерал Радев е нова личност и олицетворява всички онези принципи и добродетели, които са дефицит или отдавна липсват в българската политическа действителност  –  честен, почтен, необременен, прагматичен,  справедлив, разумен,  естествен, свежар, един от нас и в този смисъл близък до нуждите на хората и техните грижи. Това е човекът, за който честта и достойнството са понятия изпълнени със съдържание, в служба, на които е отдал целия си съзнателен живот.

Като млад човек го подкрепям по много причини, но преди всичко, защото е доказал, че поставя на позиция „А”, демонстрира съответствие  между думи и дела и е боец що се отнася до достойнството на българските граждани, защитата на националния интерес и авторитетът ни като нация. Категорично съм убедена, че той ще бъде безкомпромисен пазител на буквата и духа на българската Конституция. Пожелавам му категорична победа. Той ще е петият български Президент – независим и адекватен на съвременните реалности, Президентът, при който ще гледаме бъдещето с високо вдигната глава и чувство за национална гордост. 

Мирослава Гатева

Политолог

Вярвам, че генерал Румен Радев ще защитава интересите на България и ще работи за нейното благо. Ще отстоява българското! Личността му се откроява с честност, дисциплина и отдаденост към каузата - качества, които в последните години бяха табу за институцията. Време е блокиралото на автопилот Президентство да заработи!

Нека България има достоен Президент - генерал Румен Радев!

Елина Димитрова

Химик

Подкрепям генерал Румен Радев, защото в такава тежка външнополитическа обстановка ни трябва родолюбец, който познава тежестта на пагона. Изключително добре образован и ерудиран човек, способен да обедини нацията около себе си. Вярвам, че Румен Радев е човек, способен да възстанови доверието на гражданите в институцията, която представлява. Не мога да си представя български офицер, който да е готов да предаде честта на родината си пред чужди сили, независимо дали на запад, или изток.

Ще гласувам „За доброто на България!“.

Николай Милчев

Икономист

Подкрепям генерал Румен Радев, защото той символизира държавността и целостта на нацията. Генерал Радев е олицетворение на мъдростта и опита  на един достоен командир от българската армия. Силата на характера му и желанието за промяна ще върне авторитета на президентската институция, ще обедини българския народ.

Ася Асенова

Експерт

Подкрепям генерал Румен Радев, защото вярвам, че той е шанс България да има достоен президент, който има силите и волята да отстоява националния интерес. Вярвам, че генерал Румен Радев е способен да води външна политика със самочувствие, достойно за българския народ.

Вярвам, че ще успее да промени статуквото и ще бъде достоен главнокомандващ.

Костадин Харисков

Бакалавър Социални дейности

Подкрепям кандидатурата на генерал Румен Радев, защото вярвам, че с действията си той ще върне доверието на българите в президентската институция. Човек, за когото думите Чест, Достойнство и Родина не са празни слова.

Румен Радев не е част от политическото минало, той е част от политическото бъдеще на България!

Павел Раличков

Инженер

Като млад човек зад граница съм убеден, че едва ли има по-истинско усещане от това да гледат на страната ти с уважение. За тази цел България заслужава президент, доказал своята честност, отговорност и достойнство.

Мандатът на държавния глава (2011-2016) ще се съди от историята, но бъдещето днес е в нашите ръце. Румен Радев обещава да е президент със собствена и неподправена позиция, широк и компетентен светоглед. България трябва да възстанови престижа си, за да вдъхновява младите.

Калоян Георгиев

Студент по политически науки, Великобритания

В живота, както казват, никога нямаш втори шанс за първо впечатление. Първото впечатление, което генерал Румен Радев ми направи, беше на доблестен, открит и горд човек. До тази среща го познавах само от телевизионния екран или от новинарските включвания по въпроси за ВВС. Веднага ме спечели. А защо ще го подкрепя за президент?

Защото съм убедена, че ще бъде достоен, отговорен и горд президент на Република България. Такъв, какъвто българските граждани заслужават. Вярвам, че ще уважава правото на всеки един българин и ще представлява президентската институция, както само един истински родолюбец може – с достойнство и чест. И за доброто на България!

Райна Душкова

PR-експерт

I’ve known Rumen Radev since 2007.  I first met him when I was the US Defense Attaché to Bulgaria, he was the Graf Ignetivo Base Commander and already a Brigadier General.  He immediately struck me as intelligent, competent and blessed with charisma and strong leadership traits, but most striking was his love of country, dedication to improve his Air Force and ensure it had capability to defend its citizens.  For four years, I worked closely with General Radev, getting to know him and witnessing his leadership skills as he continued to beat the drum of modernization for his Air Force and support the men and women that dedicated their lives to the defense of Bulgaria. 

Fiercely loyal to his country, dedicated to improving the Nation’s Armed Forces, honest and plain speaking, in my mind, makes him a perfect man for the high office of President of Bulgaria.

Познавам Румен Радев от 2007 г. За първи път го срещнах, когато бях Военно аташе на САЩ в България. Той беше командир на базата в Граф Игнатиево и вече бригаден генерал. Радев веднага ме впечатли като интелигентен, компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек. Най-забележителното у него беше любовта му към страната му, желанието му да подобри състоянието на българските ВВС и да подсигури способността им да защитават българските граждани. През четирите години, в които работихме заедно, успях да опозная Румен Радев и да се убедя в ръководните му умения. През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили и да подкрепя мъжете и жените, които са посветили живота си, за да защитават България.

Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек - Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България.

David “Dash” Wilmot

Colonel (R), USAF

Много добре познавам качествата, които притежава отличният военен летец, първи клас – Румен Радев. Смея да твърдя, че такава богата биография имат много малко колеги в последните няколко десетилетия. Неслучайно преди 2 г. стана командир на ВВС, като 5 г. бе заместник. Зад тези няколко реда стоят стотици бойни дежурства, рискови полети денем и нощем във всякакви метеорологични условия. Конкретна работа да мотивираш десетките колеги, които ръководиш, да изпълняват своите нелеки задължения да охраняват небето на България. Всички летци - и военни, и граждански, знаят какво означава това и затова го уважават.

Президентът е обединител на нацията, а без авиация няма нация. Затова заставам зад кандидатурата на Румен Радев. Генерал Радев произлиза от авиацията и затова ще пребъде българската нация, защото роденият да лети не може да пълзи!

Георги Иванов

Първият български космонавт

Подкрепям генерал Радев за Президент, защото нацията има нужда от достоен водач. Лидер, който да изпъква извън граница с дадености, а не с дифицити. Държавник и патриот, който да не е зависим от задкулисие и непреклонно да отстоява националните интереси. Ще гласувам за Румен Радев, защото искам България да има компетентен върховен главнокомандващ и Президент, който ще ни кара да се гордеем, защото както казва той "Да си българин не е участ, да си българин е чест!".

Димитър Бояджиев

Социален антрополог

Първото нещо, което ми направи впечатление в генeрал Радев, бе това, че той е стратег, ерудиран и мислещ човек. След разгора си с него разбрах, че той не само може да стреля и да води битка, но и добре да се грижи за своите хора.

Никой не знае какво ще се случи със страната ни след 10-15 години, никой не знае какво ще бъде положението на Балканите, една земя с много млади вулкани – Косово, Босна и Херцеговина, Хърватска, и само затова е добре начело на България да бъде офицер, който би могъл да воюва и пази сигурността.

Държавата в ръцете на този силен мъж, ще бъде силна. За България е добре да бъде управлявана от мъж, който има достойнство, затова и генерал Румен Радев е правилният избор.

Тома Томов

Журналист

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН

Скъпи приятели,
Вашите мнения, препоръки и обратна връзка са изключително важни за мен. Ще Ви отговоря при първа възможност.

Поздрави,
Румен Радев

Ген. Румен Радев: Гласувах за доброто на България!

„Гласувах за доброто на България! Водихме етична кампания от началото до края. Затова моралната победа е налице, но политическата предстои. Това зависи от гласа на всеки един.“ Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, след като даде своя ...

Ген. Румен Радев пред бТВ: Заради егото си Борисов заложи съдбата на кабинета

"Премиерът Борисов заложи съдбата на своето правителство и за това трябва да си носи отговорността. Затова неговите министри се страхуват за хляба си и започнаха кампания срещу мен". Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев в предаването "Лице в лице" по бТВ в отгов...

Ген. Радев в дебат по БНТ: За силна, сигурна и просперираща България

И добри, и лоши - така определи последиците от датата 10 ноември 1989 г. кандидат-президентът, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в дебат по БНТ с с конкурента си, издигнат от ГЕРБ. "Комунизмът не може да се използва за оправдание на всичко", заяви Раде...

Ген. Радев пред БНТ: Цачева и антуражът й се опитват да превърнат личната й загуба в национална трагедия

„Не са важни процентите, важно е, че загубиха големите градове, загубиха младите и образовани хора. Това е големият кошмар за тях. Превръщат се в дилъри на страх. Цялото това насаждане на страх има цел, но това работи срещу тях” , заяви в предаването „Още от деня” по БНТ к...

Ген.Радев с поредна покана към Цачева за дебат

Кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, приема отправената покана за дебат от страна на кандидата за президент на ГЕРБ г-жа Цецка Цачева. Предлагаме същият да се състои в четвъртък (10 ноември) по БНТ от 20:30 часа.

Ген. Радев пред БНР: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха

„ГЕРБ загубиха в София, в Пловдив, в големите градове. Те загубиха подкрепата на хората в активна възраст, образованите хора. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни, млади хора.” Това заяви в ефира на БНР кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет ...